In welk segment van de taalsector je ook actief bent, over de prijs van je taaldiensten wil je niet gefrustreerd geraken. De prijs moet minstens fair zijn, ook in tijden van AI en verregaande automatisering.

De Taalsector heeft op zaterdag 22 juni 2024 in Gent een all-in-one workshop over alles wat je nodig hebt om voor je taalwerk en je taaldiensten de prijs te onderhandelen die jij fair vindt.

Een super interactieve workshop voor taalprofessionals die hun onderhandelingsvaardigheden over prijzen en tarieven een ferme boost willen geven of grondig willen opfrissen. 

Dit is de tiende editie van deze workshop. Intussen weten we dat zo goed als iedereen die deze workshop volgt, de investering ook terugverdient. Slaag jij daar niet in, dan krijg je je inschrijvingsgeld integraal terugbetaald.

 


Inhoud en doelstelling


Deel 1: de prijs berekenen

Dit is de basis. Ga naar de markt met een prijs die je zelf hebt berekend. Niet met een prijs van horen zeggen.

Hoe bereken je je prijs op een betrouwbare manier? Elementaire kostprijscalculatie.

Kijk je naar je collega's / concurrenten? Laat je het afhangen van de vraag. Of kijk je naar je kosten, je investeringen, de winst die je wil maken? 


Deel 2: de prijs zetten

Van je rekenmachine naar de realiteit van de markt.

Hoe bepaal je je prijs op de markt?

Welk prijsniveau kies je? Met welke implicaties moet je dan rekening houden? Wat betekent dat voor je klanten, je winstmarge, je imago …


Deel 3: de prijs onderhandelen ... en handhaven én verhogen

Onderhandelingsvaardigheden en verkooptechnieken. Iedereen kan het leren.

Hoe onderhandel je tot de finish?

Hoe vang je prijsweerstand op? Techniek!

"Ja, maar de prijs is toch het enige wat telt?" Wat zou het!

Hoe voer je een prijsverhoging door zonder je klant te verliezen?

Wat is er mogelijk met kortingen?

Hoe onderhandel je met een groot geautomatiseerd vertaalbureau?


Deel 4: oefening baart kunst

Het laatste en belangrijkste deel van deze workshop is één lange oefensessie waarin we prijsonderhandeling al doende perfectioneren.

Deze workshop is geen lezing of presentatie voor een anoniem publiek, maar een levendige interactie tussen een beperkt aantal geëngageerde deelnemers. Deelnemers moeten bereid zijn in de workshop 'al doende' te leren.

We zorgen voor een 'veilige' en kwaliteitsvolle omgeving en een inhoud die helemaal toegespitst is op taalondernemers in alle segmenten van de taalsector, met scenario's en oefeningen die recht uit de realiteit komen. Een unieke kans dus die je alleen bij De Taalsector en niet elke dag krijgt.

Voor wie is deze workshop?

Voor wie wel?
Het programma is geschikt voor kandidaat-starters, startende ondernemers en taalondernemers die nooit veel aandacht hebben besteed aan de juiste prijs of aan onderhandelen.

Het programma is ook geschikt voor het gevestigde taalbedrijf dat junior medewerkers wil opleiden.

Voor wie niet?
Ben je wat prijzen of onderhandelen betreft op een gevorderd niveau of heb je een senior profiel? Ben je bovendien geïnteresseerd om vooral van collega-taalondernemers te leren wat werkt en niet werkt, dan nodigen we je liever uit om deel te nemen aan een lerend netwerk rond prijzen en tarieven in de taalsector. Mail of bel ons vrijblijvend voor meer informatie.


Wat brengt de trainer mee?

Sectorspecialist Dries Debackere is de trainer voor deze workshop.

Hij heeft een ruime ervaring met de begeleiding van startende en doorgroeiende taalondernemingen. Hij staat met beide voeten in de realiteit van de taalsector en brengt voorts ruim 30 jaar ervaring mee als coach en consultant. Zijn stijl is voor deze gelegenheid direct, waardoor de inzichten die hij deelt gegarandeerd beklijven.


Waarmee ga je naar huis?

Deze workshop vertrekt vanuit jouw eigen concrete realiteit in de taalsector. Je gaat naar huis met je eigen onderhandelingsstrategie voor een faire prijs, zeer vele direct bruikbare technieken, tips en vaardigheden. Voorts neem je ook een beknopte maar degelijke syllabus én een gevoel van zelfvertrouwen mee naar huis.

Terugkomdag: neem je aan deze workshop deel, dan ben je zonder kosten van harte welkom op de online terugkomdag rond onderhandelen op dinsdag 22 oktober 2024 van 12.00 tot 14.00 uur (met pauze).

Inmiddels hebben enkele tientallen (kandidaat-)taalondernemers deze workshop in verschillende formats gevolgd.


Programma

Zaterdag 22 juni 2024

Van 9.30 tot 17.00 uur

Plaats: De Taalsector, Molenaarsstraat 111-46, 9000 Gent

Netwerken en over het muurtje kijken staan bij De Taalsector altijd centraal. Kom gerust veel te vroeg voor koffie en ontbijtkoeken en blijf na de workshop gerust hangen bij een hapje en een drankje. Een lichte lunch is in de prijs inbegrepen. De Taalsector brengt taalprofessionals uit alle segmenten van de sector bij elkaar. We weten uit ervaring dat daar bijna altijd interessante contacten van komen die je business ook nog een keer vooruithelpen. Ook deze workshop zien we als een gelegenheid voor de deelnemers om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren.


Wat kost het?

Met een lidmaatschap bij De Taalsector kost deze workshop 245 euro (excl. btw).

Niet-leden betalen 490 euro (excl. btw).

Een inschrijving is gegarandeerd zodra de factuur voldaan is.


Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier (Microsoft Forms).

Een eenvoudig mailtje met je gegevens volstaat overigens ook. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bel +32 9 269 04 66.

De trainer, Dries Debackere, neemt altijd contact met je op voor een korte kennismaking en om je optimaal op deze workshop voor te bereiden.

Annulering van de inschrijving
Kan je niet komen of kan je je niet laten vervangen door een collega? Geen probleem, in dat geval vragen we je vriendelijk om je af te melden met een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. niet later dan 5 werkdagen vóór de activiteit. Daarna is het volledige inschrijvingsbedrag verschuldigd.
Wacht met het eventuele annuleren niet langer dan nodig, omdat we jouw plaats vaak nog aan iemand anders kunnen aanbieden. Je helpt ons ook tijd en nodeloze kosten te besparen. Hartelijk dank voor je begrip.


Contact

Inhoudelijke vragen?

Spreek rechtstreeks met je trainer, Dries Debackere. Tel. +32 9 269 04 66 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.