Wat moet je als taalprofessional weten over de nieuwe ISO-norm voor duidelijke taal, ISO 24495-1?

Wat staat er in deze norm, waar gaat het over?

Wat is de betekenis en de mogelijke impact van deze norm?

Wat zit er (ook commercieel?) in voor jou of jouw organisatie?

Wat heeft deze norm te maken met technische redactie, juridische taal, controlled language, laaggeletterdheid en eenvoudige taal, vertalen, toegankelijkheid en inclusie?

Kom het te weten op vrijdag 8 september van 12.00 tot 13.00 uur tijdens de online inspiratiesessie bij De Taalsector 'Alles over ISO 24495-1'.

 

Inhoud en doelstelling

De sessie bestaat uit twee delen: een korte presentatie van de nieuwe norm en een uitwisseling.

Deel 1: presentatie

1) Context:

  • ISO-normen in de taalsector (betekenis en impact)
  • Ontstaansgeschiedenis van de nieuwe norm

2) Duidelijke taal: definitie

3) De norm (ISO 24495):

  • toepassingsgebied
  • inhoud
  • basisprincipes
  • richtlijnen
  • checklist

4) Certificatie, impact, commerciële waarde

5) Toekomst

Deel 2: vragenronde en gedachtewisseling

Naar de inspiratiesessies van De Taalsector komen geïnteresseerde professionals, meestal uit diverse hoeken van de taalsector en met een expertise die altijd op een interessante manier raakt aan het thema van de sessie. Reden genoeg om voldoende tijd te maken voor een boeiende uitwisseling van ideeën, ervaringen, suggesties en kennis; er valt altijd veel te leren van collega-taalprofessionals.

Deze sessie wordt gemodereerd door Dries Debackere, facilitator bij De Taalsector.


Praktisch

Datum: vrijdag 8 september 2023, van 12.00 tot 13.00 uur

Plaats: online

Format: inspiratiesessie

Inspiratiesessies bij De Taalsector zijn geen eenrichtingswebinars. Verwacht een stevige portie interactie. Onze sessies worden ook nooit opgenomen; terugkijken is dus niet mogelijk. De enige manier om onze levendige sessies mee te beleven is "live".

Het is niet vereist dat je op voorhand kennis hebt van de norm; de sessie is bedoeld als grondige kennismaking. Daarna kun je met kennis van zaken beslissen of je de norm wil aankopen.


Aanmelden

Deelnemen aan deze inspiratiesessie is gratis.

Aanmelden kan tot 10.00 uur op vrijdag 8 september en alleen via dit online formulier. Je ontvangt bij aanmelding onmiddellijk een bevestigingsmail en daarna nog een tweede mail met alle praktische informatie.

Afmelden. Deze sessie is gratis, maar de voorbereiding en de communicatie zijn dat natuurlijk niet. Kan je niet komen of kan je je niet laten vervangen door een collega? Geen probleem, in dat geval vragen we je vriendelijk om je af te melden met een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ook last-minute. We weten dan ook dat we niet nog snel ergens een technisch probleem met de verbinding of zo moeten helpen oplossen. Dank je!


Contact

Een vraag? Feedback? Laat gerust van je horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +32 9 269 04 66.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.