Tools voor inclusieve taal - 31 maart 2023 online

Welke tools of apps of andere digitale hulpmiddelen zijn er intussen voor de taalprofessional om meer inclusieve taal te schrijven? En wat zijn ze waard in de praktijk?

Zijn er tools die waarschuwen voor ongepaste of uitsluitende taal? En suggesties bieden voor alternatieven? Zijn er tools die jouw tekst analyseren op genderinformatie en suggesties doen voor meer genderneutrale taal? In verschillende talen? Zijn er tools die de inclusiviteit van je tekst kunnen meten en aanbevelingen kunnen formuleren voor verbeteringen?

Het antwoord op al deze vragen is: ja, en er is nog veel meer. Kom het ontdekken of kom voor een update tijdens de online workshop "Tools voor inclusieve taal", vrijdag 31 maart 2023 van 12.00 tot 13.00 uur online bij De Taalsector.

 

Inhoud en doelstelling

In deze workshop maak je kennis met tools en apps en andere digitale hulpmiddelen die je kunnen ondersteunen om meer inclusieve taal te schrijven. We stellen een aantal tools voor, tonen hoe ze werken en hoe ze kunnen helpen bij het vermijden van stereotypering en andere uitsluitende taal.

De workshop is gericht op de praktische toepassing in jouw taalpraktijk. Deze sessie is geen lezing of eenrichtingspresentatie, maar een interactieve workshop, met demo's, vragen en antwoorden, kleine opdrachtjes en een korte groepsdiscussie. Voorbeelden komen alleen uit de praktijk. We bespreken tools voor verschillende (courante) talen.

Hou er rekening mee dat deze workshop uitsluitend over technologie voor inclusieve taal gaat; het is niet de bedoeling debat te voeren over het nut of het belang van inclusieve taal of over wokeness of cancel culture.

Deze workshop wordt begeleid door Guillaine Busimba en Dries Debackere.

 

Voor wie?

Deze workshop is bestemd voor actieve en aankomende taalprofessionals. We gaan ervan uit dat je vertrouwd bent met inclusieve taal.

 

Aanmelden


Datum: vrijdag 31 maart 2023 van 12.00 tot 13.00 uur online bij De Taalsector (via Teams)

Deelnemen aan deze workshop is gratis voor leden van De Taalsector. Niet-leden betalen 30 euro (excl. btw). Beslis je binnen 14 dagen na deze workshop om lid te worden van De Taalsector, dan trekken we de prijs voor deze workshop integraal af van de lidmaatschapsbijdrage.

Aanmelden is verplicht via dit online formulier. Je ontvangt bij aanmelding onmiddellijk een bevestigingsmail en daarna nog een tweede mail met alle praktische informatie.

 

Contact 


Vragen? Feedback? Laat gerust van je horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +32 9 269 04 66.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.