De Taalsector Presenteert: de dialectoloog - 20 januari 2023 online

Wil je weten wat je allemaal kan doen met talen? Of ben je al een ervaren taalprofessional en wil je je kennis over de taalsector uitbreiden? Meld je aan voor De Taalsector Presenteert - een serie online lunchsessies waarin De Taalsector telkens een taalberoep presenteert.

Op vrijdag 20 januari 2023 van 12.00 tot 13.15 uur praten we over de dialectoloog.

 

 


Inhoud

We nodigen een kransje ervaren professionals uit om deze drie eenvoudige vragen te beantwoorden:

Wat doet een dialectoloog?

Hoe word ik dialectoloog?

En wat komt daar allemaal bij kijken?


De Taalsector Presenteert is geen eenrichtingswebinar. Verwacht een stevige portie interactie en een uitgebreide vragenronde met het publiek.

Deze infosessie is een unieke kans om niet alleen te leren over het beroep, maar ook om rechtstreeks kennis te maken met spelers die ertoe doen in het beroep. Stel al je vragen en ontdek of het beroep iets voor jou is.

Let op: online sessies bij De Taalsector worden nooit opgenomen. Terugkijken is dus niet mogelijk. De enige manier om onze levendige sessies mee te beleven is "live".


Spreker

Veronique De Tier, dialectoloog bij het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT, Leiden)


Aanmelden

Deelnemen aan deze inspiratiesessie is gratis.

Aanmelden. Aanmelden is verplicht via dit formulier (Microsoft Forms). Je ontvangt een bevestigingsmail en de dag voor de lunchsessie ontvang je een mail met de link naar de meeting in Microsoft Teams.

Afmelden. Deze sessie is gratis, maar de voorbereiding en de communicatie zijn dat natuurlijk niet. Onze gastsprekers komen ook altijd zorgvuldig voorbereid. Kan je niet komen of kan je je niet laten vervangen door een collega? Geen probleem, in dat geval vragen we je vriendelijk om je af te melden met een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ook last-minute. We weten dan ook dat we niet nog snel ergens een technisch probleem met de verbinding of zo moeten helpen oplossen. Dank je!


Contact

Heb je een praktische of inhoudelijke vraag, een feedback of een suggestie voor ons? Bel ons op +32 9 269 04 66 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Over "De Taalsector Presenteert"

"De Taalsector Presenteert" is een inspirerende reeks online lunchsessies over taal en werk.

De reeks geeft antwoord op de veelgestelde vraag wat je allemaal kunt doen met een taaldiploma, welke carrièremogelijkheden er tegenwoordig zijn voor wie professioneel bezig wil zijn met taal en wat je concreet nodig hebt om het te maken als taalprofessional en ook nog eens goed je brood te verdienen in de taalsector met zijn intussen meer dan honderd taalberoepen.

In deze reeks praatten we eerder over de technical writer, de revisor, de leraar Engels, de storyteller, de vertaalcoördinator, de online taalcoach, de ondertitelaar, de conversation designer, de audiobeschrijver, de tekstcorrector enz. Deze reeks toont heel veel variatie en diversiteit uit de volle breedte van de taalsector.

Onze gastsprekers komen uit het sterke netwerk van De Taalsector. Ze munten uit in hun expertise, passie, ervaring en visie op het beroep en geven in alle openheid telkens opnieuw een inspirerende inkijk in hun werk.

Meld je aan voor De Taalsector Nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deze reeks.

Deze inspiratiesessies kunnen gratis aangeboden worden dankzij de leden van De Taalsector. Kijk hier voor informatie over het lidmaatschap.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.