Sales voor taalondernemers (9 september 2022 Gent, sessie 1/3)

Als taalprofessional weet je dat je taalwerk maar een deel van je dag vult. Je moet ook slim kunnen ondernemen. Dat betekent je boekhouding in de gaten houden, nieuwe klanten werven en je tarieven op tijd verhogen.

In dit opleidingstraject krijg je de basis van sales in de taalsector om steviger in je ondernemersschoenen te staan.

Sales voor taalondernemers

 

 

Inhoud en doelstelling

 

Sessie 1 “Alles over tarieven”

Vrijdag 9 september 2022, 13.00 - 17.00 uur

Eigen tarief berekenen. In de eerste sessie leer je elementaire technieken om je tarieven te berekenen. Niet op het gevoel, maar op een stevige theoretische basis.

In gesprek met de klant – je tarief handhaven en verhogen. Beginnen je klanten af te dingen op je prijs? Of is de stijgende inflatie juist een goed moment om je tarief te verhogen? Na een korte pauze leer je de technieken om deze lastige gesprekken te voeren zonder dat jij of de klant daar een slecht gevoel bij krijgen.
Op het einde van de dag stel je je eigen prijsstrategie op.


Sessie 2 “Alles over de markt”

Vrijdag 16 september 2022, 13.00 - 17.00 uur

Over de markt. In de tweede sessie kijken we naar de taalmarkt. Waar zoek je werk? Hoe kies je de juiste klanten voor jouw zaak? Wat verwachten  jouw klanten naast taalexpertise tegenwoordig nog meer van jou als taalprofessional?

Ik en de markt. In het tweede deel van deze dag leer je je positioneren in de markt. Hoe bouw ik mijn imago op? Welke kwaliteitssignalen kan ik sturen? Hoe communiceer ik duidelijk en overzichtelijk mijn troeven aan de klant?
Op het einde van de dag stel je een handige offerte op jouw maat op, zodat de klant goed kan zien wat je te bieden hebt en hoe dat spoort met je prijs.

Sessie 3 “Aan de slag – oefenen"

Vrijdag 23 september 2022, 13.00 - 17.00 uur

Oefening baart kunst. Deze sessie is één lange interactieve oefensessie waarin we het verkoopgesprek gaandeweg perfectioneren. Aan de hand van  voorbeelden uit de praktijk bereiden we ons voor op de pittigste klantenvragen en passen we samen alle geleerde technieken en tips toe.

Zo ben je zeker dat je voor elke tegenwerping en druk van je klant een juiste oplossing vindt. Je verhoogt je stressbestendigheid in zulke situaties en je komt zelfzekerder over.


Waarmee ga je naar huis?

Je gaat naar huis met:

  • je eigen concrete prijsstrategie,
  • een offertesjabloon op jouw maat en geschikt voor jouw klanten,
  • een degelijke syllabus met direct bruikbare technieken en tips om effectief te verkopen,
  • én en pak zelfvertrouwen.


De trainer

Sectorspecialist Dries Debackere is de trainer voor deze opleiding.

Hij heeft een ruime ervaring met begeleiding van startende en doorgroeiende taalondernemingen. Hij staat met beide voeten in de realiteit van de taalsector en brengt voorts ruim 25 jaar ervaring mee als coach en consultant. Zijn stijl is direct, waardoor de inzichten die hij deelt gegarandeerd beklijven. Tegelijkertijd vindt hij het zeer belangrijk dat deelnemers ook leren van elkaar. Hij voorziet dan ook ruim de tijd om elkaars inzichten en praktijkervaringen te delen.


Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is geschikt voor beginnende taalondernemers, voor taalprofessionals die een grondige update wensen en voor het gevestigde taalbedrijf dat voor een of meer medewerkers graag een paar uurtjes vrijmaakt om te investeren in de toekomst.

 

Wat kost het?

85 euro (excl. btw)

 

Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier (Microsoft Forms) tot en met 4 september 2022. Je ontvangt een factuur, een routebeschrijvig en tips om je optimaal op deze workshop voor te bereiden. Je inschrijving is pas gegarandeerd zodra de factuur voldaan is.

Een eenvoudig mailtje met je gegevens volstaat overigens ook. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of bel +32 9 269 04 66.

Annulering van de inschrijving

Kan je niet komen of kan je je niet laten vervangen door een collega? Geen probleem, in dat geval vragen we je vriendelijk om je af te melden met een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. niet later dan 7 dagen vóór de activiteit. Daarna is het volledige inschrijvingsbedrag verschuldigd.

 

Contact

Inhoudelijke vragen?

Spreek rechtstreeks met je trainer, Dries Debackere. Tel. +32 9 269 04 66 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.