Alles over prijzen en tarieven: dagworkshop - 15 november 2021 Gent

Alles over de prijsHeb je het gevoel dat je nog steeds niet de optimale prijs betaald krijgt voor je taaldiensten?

Misschien is er een probleem met je prijsberekening? Misschien zet je je prijs te hoog of te laag in de markt? Misschien is het probleem dat je prijs wel goed is, maar dat je hem niet kunt handhaven? Of dat je hem al jaren niet meer hebt opgetrokken? Of misschien ligt het niet aan de prijs maar aan je verkooptechniek die nog niet helemaal op punt staat?

De Taalsector heeft op maandag 15 november 2021 in Gent een all-in-one workshop over de prijs van je taaldiensten en alles wat erbij komt kijken om de juiste prijs te onderhandelen ... en te houden.

Een hoogst interactieve workshop voor iedereen die zijn kennis én kunde in verband met de prijzen en tarieven voor taaldiensten en taalwerk grondig wil opfrissen. Geen workshop die zich sneller terugverdient dan deze.

 


Inhoud en doelstelling


De prijs berekenen

Hoe kun je de prijs op een betrouwbare manier berekenen? Elementaire kostprijscalculatie.

Oriënteer je je prijs naar de vraag? Naar je kosten? Naar je concurrenten?


De prijs zetten

Welke factoren bepalen mee je prijs op de markt?

Op welke manieren kun je de prijs zetten?

Welk prijsniveau kiezen? Met welke implicaties moet je dan rekening houden? De klant, je winstmarge, je imago …


De prijs handhaven én verhogen

Hoe kun je prijsweerstand opvangen? Technieken.

De prijs is nooit het enige wat telt. De prijs staat altijd in verhouding tot …

Hoe voer je een prijsverhoging door zonder de klant te verliezen? Trading-up.

En kortingen? Voor wat hoort wat.


Oefening baart kunst

Het laatste en belangrijkste deel van deze workshop is één lange oefensessie waarin we inzoomen op het verkoopgesprek en in het bijzonder de prijsonderhandeling perfectioneren.

  • het verkoopgesprek en de prijsonderhandelingen voorbereiden: ken je markt en je klanten als het over de prijs gaat.
  • jezelf, je taaldienst, je prijzen aantrekkelijk voorstellen: hou de voordelen van je aanbod goed voor ogen, schep een goed gevoel.
  • gepast reageren op tegenwerpingen

Deze workshop is geen lezing of presentatie voor een anoniem publiek, maar een levendige interactie tussen een beperkt aantal geëngageerde deelnemers. Deelnemers moeten bereid zijn in de workshop "al doende" te leren.

We zorgen voor een "veilige" en kwaliteitsvolle omgeving en een inhoud die helemaal toegespitst is op taalondernemers in alle segmenten van de taalsector, met scenario's en oefeningen die recht uit de realiteit komen. Een unieke kans dus die je alleen bij De Taalsector en niet elke dag krijgt.

Voor wie is deze workshop?

Voor wie wel?
Het programma is geschikt voor kandidaat-starters, startende ondernemers en taalondernemers met al enkele jaren ervaring maar die nooit veel aandacht hebben besteed aan de juiste prijs.

Het programma is ook geschikt voor het gevestigde taalbedrijf dat junior medewerkers wil opleiden met een optimale ROI.

Voor wie niet?
Ben je wat prijzen of verkopen betreft op een gevorderd niveau of heb je een senior profiel? Ben je bovendien geïnteresseerd om vooral ook van collega-taalondernemers te leren wat werkt en niet werkt, dan nodigen we je liever uit om deel te nemen aan een lerend netwerk rond prijzen en tarieven in de taalsector. Mail of bel ons vrijblijvend voor meer informatie.


Wat brengt de trainer mee?

Sectorspecialist Dries Debackere is de trainer voor deze workshop.

De trainer heeft een ruime ervaring met de begeleiding van startende en doorgroeiende taalondernemingen. Hij staat met beide voeten in de realiteit van de taalsector en brengt voorts ruim 25 jaar ervaring mee als coach en consultant. Zijn stijl is voor deze gelegenheid direct, waardoor de inzichten die hij deelt gegarandeerd beklijven.


Waarmee ga je naar huis?

Deze workshop vertrekt vanuit jouw eigen praktijk en koppelt die aan de concrete realiteit van de taalsector. Je gaat naar huis met je eigen prijsstrategie en zeer vele direct bruikbare technieken en tips. Voorts neem je ook een beknopte maar degelijke syllabus én een gevoel van zelfvertrouwen mee naar huis.

Terugkomdag: neem je aan deze workshop deel, dan ben je zonder kosten van harte welkom op de online terugkomdag rond prijscalculatie op woensdag 1 december 2021 (van 13u00 tot 16u30 met pauzes).


Programma

Maandag 15 november 2021

Van 9.30 tot 17.00 uur

Plaats: Gent

Netwerken en over het muurtje kijken staan bij De Taalsector altijd centraal. Kom gerust veel te vroeg voor koffie en ontbijtkoeken en blijf na de workshop gerust hangen bij een hapje en een drankje. Een lichte lunch is in de prijs inbegrepen. De Taalsector brengt taalprofessionals uit alle segmenten van de sector bij elkaar. We weten uit ervaring dat daar bijna altijd interessante contacten van komen die je business ook nog een keer vooruithelpen. Ook deze workshop zien we als een gelegenheid voor de deelnemers om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren.


Wat kost het?

Met een lidmaatschap bij De Taalsector kost deze workshop 245 euro (excl. btw).

Niet-leden betalen 490 euro (excl. btw).

Een inschrijving is gegarandeerd zodra de factuur voldaan is.


Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier (Microsoft Forms).

Een eenvoudig mailtje met je gegevens volstaat overigens ook. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bel +32 9 269 04 66.

De trainer neemt altijd contact met je op voor een korte kennismaking en om je optimaal op deze workshop voor te bereiden.

Annulering van de inschrijving
Kan je niet komen of kan je je niet laten vervangen door een collega? Geen probleem, in dat geval vragen we je vriendelijk om je af te melden met een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. niet later dan 5 werkdagen vóór de activiteit. Daarna is het volledige inschrijvingsbedrag verschuldigd. Voor leden geldt in dit geval een vast bedrag van 95 euro (excl. btw).
Wacht met het eventuele annuleren niet langer dan nodig, omdat we jouw plaats vaak nog aan iemand anders kunnen aanbieden. Je helpt ons ook tijd en nodeloze kosten te besparen. Hartelijk dank voor je begrip.


Contact

Inhoudelijke vragen?

Spreek rechtstreeks met je trainer, Dries Debackere. Tel. +32 9 269 04 66 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Foto: Scott Graham

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.