Heb jij het gevoel dat je je taaldienst commercieel nog aantrekkelijker zou kunnen voorstellen aan een potentiële klant? Dat je gevatter zou moeten kunnen reageren op allerlei weerstanden en tegenwerpingen? Dat je er niet altijd in slaagt het goede gevoel in het gesprek te houden? En dat je daardoor jammer genoeg ook veel mooie omzet laat liggen?

Dan is de workshop "Verkooptechniek voor taalondernemers" op donderdag 9 september 2021 online zeker iets voor jou.

Crash course verkooptechniek voor taalprofessionals

Tijdens deze zeer interactieve online workshop oefenen we in een kleine groep de belangrijkste verkooptechnieken, specifiek gericht op de verkoop van taaldiensten.

 

Inhoud en doelstelling

Deze workshop is één lange oefensessie waarin we het verkoopgesprek gaandeweg perfectioneren. Alle relevante technieken en tips komen "al doende" aan bod. Deze workshop is specifiek toegespitst op de taalondernemers in alle segmenten van de taalsector, met realistische scenario's en praktijkoefeningen.

De workshop is opgesplitst in 4 deelsessies, ruim gespreid over de dag:

Deelsessie 1: hoe bereid ik het verkoopgesprek voor?

Waar is de markt? Waar zijn de klanten? Wie is de beslisser?

Wie ben ik / wie zijn wij op de markt? Wat zijn de voordelen van mijn / ons aanbod? Welke bezwaren mogen we verwachten?

Deelsessie 2: hoe stel ik me voor?

Hoe wil ik klinken? Hoe schep ik een goed gevoel bij de gesprekspartner?

Hoe wek ik interesse voor mijn / onze taaldienst?

Deelsessie 3: hoe reageer ik op tegenwerpingen?

Deelsessie 4: oefening baart kunst.

Deze workshop is geen webinar. Deelnemers moeten bereid zijn zeer interactief en "al doende" te leren.  Daarom is het aantal deelnemers zeer beperkt. Een unieke kans dus die je niet elke dag krijgt.

 

Voor wie is deze workshop?

Het programma is geschikt zowel voor de beginnende taalondernemer als voor het gevestigde taalbedrijf dat voor een of meer junior medewerkers graag een paar uurtjes vrijmaakt om te investeren in de toekomst. Een unieke kans die je niet elke dag krijgt.

Ben je al wat gevorderd in de verkooptechniek of heb je een senior profiel en ben je geïnteresseerd om vooral ook van collega-taalondernemers te leren wat werkt en niet werkt, dan nodigen we je uit om deel te nemen aan een lerend netwerk rond verkopen. Mail of bel ons voor meer informatie.

 

Wat brengt de trainer mee?

Sectorspecialist Dries Debackere is de trainer voor deze workshop.

Hij heeft een zeer ruime ervaring zowel met startende als met doorgroeiende taalondernemingen. Hij staat met beide voeten in de realiteit van de taalsector en brengt voorts ruim 25 jaar ervaring mee als coach en consultant. Zijn stijl is voor de gelegenheid direct, waardoor de inzichten die hij deelt gegarandeerd beklijven.

 

Waarmee ga je naar huis?

Je gaat gegarandeerd naar huis met een zelfgeschreven én ingeoefend script (als inhoudelijk houvast, niet woordelijk uitgeschreven). Voorts neem je ook een goed gevoel mee naar huis, zodat je de volgende dag met plezier naar de telefoon grijpt.

Terugkomdag: neem je aan deze workshop deel, dan ben je zonder kosten van harte welkom op de online terugkomdag op woensdag 8 december 2021 (van 13u00 tot 16u30 met pauzes).

 

Programma

Deze workshop gaat online via Microsoft Teams. Donderdag 9 september 2021 van 10u00 tot 16u00:

10u00 - 11u00 deel 1
Pauze
11u30 - 12u15 deel 2
Middagpauze met 30" huiswerk

14u00 - 14u45 deel 3
Pauze
15u15 - 16u00 deel 4

Plaats: Online via Teams

Netwerken en over het muurtje kijken staan bij De Taalsector altijd centraal. Kom gerust te vroeg voor een koffie en blijf na de workshop gerust hangen in de meeting. De Taalsector brengt taalprofessionals uit alle segmenten van de taalsector bij elkaar. We weten uit ervaring dat daar vaak heel interessante contacten van komen. Deze workshop is zeker ook een gelegenheid voor de deelnemers om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren.

 

Wat kost het?

Met een lidmaatschap bij De Taalsector is deze workshop gratis.

Niet-leden betalen 245 euro (excl. btw) en zien hun inschrijving gegarandeerd zodra de factuur voldaan is.
Tot 5 werkdagen voor de workshopdatum kun je kosteloos annuleren.

 

Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier (Microsoft Forms). Voor de workshop ontvang je een mail met de link naar de meeting in Microsoft Teams en tips om je optimaal op deze workshop voor te bereiden.

Een eenvoudig mailtje met je gegevens volstaat overigens ook. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of bel +32 9 269 04 66.

Annulering van de inschrijving:

Kan je niet komen of kan je je niet laten vervangen door een collega? Geen probleem, in dat geval vragen we je vriendelijk om je af te melden met een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. niet later dan 5 dagen vóór de activiteit. Daarna is het volledige inschrijvingsbedrag verschuldigd. Voor leden geldt in dit geval een vast bedrag van 95 euro (excl. btw).
Afmelden is belangrijk, omdat we jouw plaats vaak nog aan iemand anders kunnen aanbieden. Zo help je ons ook tijd en kosten te besparen. Hartelijk dank voor je begrip en voor je respect voor ons werk.

 

Contact

Heb je nog vragen? Spreek rechtstreeks met je trainer, Dries Debackere. Tel. +32 9 269 04 66 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.