In de nieuwe reeks infosessies De Taalsector Challenge (online) zit je als taalprofessional op de eerste rij om te zien hoe je innovaties in je business kan toepassen. Wees mee met de ontwikkelingen in de taalsector, word er slimmer van en optimaliseer je business! 

Op 20 mei 2021 van 12u00 tot 13u15 gaat het Leuvense Instituut voor Levende Talen (ILT) De Taalsector Challenge aan, met de NT2 Schrijfassistent - een online schrijfhulp voor anderstaligen.

 

 

Inhoud

Vanuit welke challenge is de NT2 Schrijfassistent ontwikkeld? Hoe ziet de innovatie onder de motorkap eruit? En wat doet de NT2 Schrijfassistent op de markt?

Eerst presenteert de directeur van het Leuvense Instituut voor Levende Talen Serge Verlinde de innovatie. Daarna laat een gebruiker zien hoe hij de innovatie gebruikt en daarmee waarde creëert. Afsluiten doen we met een uitgebreide Q&A.

Dit is een unieke kans om rechtstreeks aan de ceo zelf alle pittige vragen te stellen. Wees een challenger voor de NT2 Schrijfassistent en test deze innovatie zelf!

 

Aanmelden

Deelnemen aan De Taalsector Challenge is gratis.

Aanmelden is verplicht via dit formulier (Microsoft Forms). Voor de infosessie ontvang je een mail met de link naar de meeting in Microsoft Teams.

Kan je niet komen of kan je je niet laten vervangen door een collega? Geen probleem, in dat geval vragen we je vriendelijk om je af te melden met een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. niet later dan 1 dag vóór de activiteit. Afmelden is belangrijk, omdat we jouw plaats vaak nog aan iemand anders kunnen aanbieden. Zo help je ons ook tijd en kosten te besparen, ook als de activiteit online of gratis is. Hartelijk dank voor je begrip en voor je respect voor ons werk.

Contact

Vragen? Feedback? Laat gerust van u horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +32 9 269 04 66.

 

 

 

Nog niet gehoord van De Taalsector Challenge?

De Taalsector Challenge is een reeks online lunchtalks met telkens een innovatieve taalonderneming.

Inhoud

In elke editie van De Taalsector Challenge zit een drievoudige challenge:

- de challenge die de taalonderneming is aangegaan

- de taalonderneming als challenger op de markt

- de Q&A-sessie met uitdagende publieksvragen aan de taalonderneming


Elke talk verloopt volgens een vast stramien:

- introductie en breedbeeld (door Dries Debackere, De Taalsector)

- presentatie van de innovatie (door de CEO van de taalonderneming)

- use case (door een klant / gebruiker / inkoper die laat zien hoe hij/zij door het gebruik van de innovatie waarde creëert (voor zichzelf, doelgroep, eindklant, samenleving enz.)

- uitgebreide interactieve Q&A

U kunt uw vragen tijdens de talk live en in de chat stellen en zeker ook op voorhand mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Taalsector Challenge is geen webinar of vooraf opgenomen presentatie maar een live meeting met interactie via Teams.

 

Wie zijn de genodigde taalondernemingen?

Lilo ontwikkelde een online platform met een artificiële intelligentie die voor u uit honderden vertalers de meest geschikte vertaler selecteert op basis van de inhoud van uw tekstmateriaal (medisch, technisch enz.). De match tussen u en uw vertaler komt zonder menselijke tussenkomst (van een vertaalbureau of projectmanager) tot stand. Tekst uploaden en de AI doet de rest.

Op 17 december was de Leuvense start-up Linguineo te gast. Linguineo kwam met een 3D game waarin je talen leert door te praten met voicebots.

Op 18 februari laat CrossLang zien dat er meer en beter is dan gratis online Google Translate: de vertaalmachine op maat van úw business is binnen bereik.

Op 18 maart speuren we met Textgain in realtime de social media af op zoek naar hate speech. Gezien de gigantische taalstromen die de social media elke seconde genereren (in een niet meer bij te houden aantal talen) lijkt dat zoeken naar een speld in een hooiberg. En toch!

Op donderdag 20 mei komt directeur Serge Verlinde van het Leuvense Instituut voor Levende Talen (ILT) in de ring met de NT2 Schrijfassistent, een online schrijfhulp voor anderstaligen. Vanuit welke challenge is de NT2 Schrijfassistent ontwikkeld? Hoe ziet de innovatie onder de motorkap eruit? En wat doet de NT2 Schrijfassistent op de markt?

 

Wanneer?

Van 12u00 tot 13u15.

18 februari 2021: De Taalsector Challenge met CrossLang

18 maart 2021: De Taalsector Challenge met Textgain

20 mei 2021: De Taalsector Challenge met de NT2 Schrijfassistent

 

Raadpleeg De Taalsector Academy agenda voor meer De Taalsector Challenges.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.