Belgium NLP Meetup te gast bij De TaalsectorOp donderdag 18 mei 2017 wordt in Gent de 3de Belgium NLP Meetup gehouden. Drie sprekers en een informele gelegenheid om te netwerken rond de prangende taaltechnologiekwesties van het moment.

 

Prangende kwesties? Initiatiefnemer Yves Peirsman: "Hoeveel taalkundige informatie hebben we nodig om natuurlijke taal echt te begrijpen? Hoe hoog mogen we onze verwachtingen over deep learning spannen? Zijn GRU's beter dan LSTM"s? En hoe helpen we voor eens en altijd de verwarring met neurolinguïstisch programmeren (NLP) de wereld uit ;-)

Een GRU is een gated recurrent unit en een LSTM is een long short-term memory. Dan weet u dat we het op 18 mei niet over neurolinguïstisch programmeren (NLP) zullen hebben, maar over natuurlijke taalverwerking (NLP, natural language processing), taaltechnologie, computertaalkunde of computationele linguïstiek.

Bevestigde sprekers zijn Joachim Van den Bogaert van Crosslang (Gent), die komt spreken over automatische kwaliteitsbeoordeling van machinevertalingen ("Quality Estimation for Machine Translation"), en Orphée De Clercq van de Gentse onderzoeksgroep LT3 (Language and Translation Technology Team), die komt spreken over fijnmazige sentimentanalyse uitgevoerd op online consumentenreviews van restaurants ("Lekker, yummy, délicieux"). Voor de derde presentatie komen Georges de Feu en Charlotte Hansart van LynxCare (Tervuren). Zij zullen het hebben over het extraheren van informatie uit ongestructureerde medische gegevens ("Information extraction from unstructured medical data").

 

Meer info bij initiatiefnemer Yves Peirsman van NLP Town (Leuven) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info: https://www.meetup.com/Belgium-NLP-Meetup/events/238459543/

Meer info: https://www.meetup.com/Belgium-NLP-Meetup/

Meer info: www.crosslang.com

Meer info: www.lt3.ugent.be

Meer info: www.lynxcare.be

 

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.