Wikipedia voor taalprofessionals (workshop)Hoe werkt Wikipedia achter de schermen? Hoe kun je een artikel bewerken en zelf een pagina toevoegen? Hoe kun je als taalprofessional op Wikipedia waarde creëren voor de community ... en voor jezelf? Dat pakken we aan in een hands-on workshop op donderdag 9 juni 2016 in Gent.


In deze zeer praktische workshop krijg je een kijkje achter de schermen bij Wikipedia en leer je concreet hoe je een artikel kunt bewerken, zelf een pagina kunt toevoegen en hoe je als taalprofessional op Wikipedia waarde kunt creëren voor de community en voor jezelf.

De workshop Wikipedia voor taalprofessionals is een concrete oefensessie. Geen theorie, maar vanaf de eerste minuut achter de schermen en zelf aan de slag met je eigen inhoud. Voor de begeleiding zorgen Dries Debackere (De Taalsector) en Joris Mortelmans. Joris is masterstudent meertalige communicatie aan de Universiteit Gent en gepassioneerd door Wikipedia. Tijdens zijn stage bij De Taalsector onderzoekt hij hoe het staat met de zichtbaarheid van de taalberoepen op Wikipedia. Hij gaat bestaande pagina's verrijken met relevante informatie en een selectie van taalwerkgerelateerde concepten en termen toevoegen.

De workshop Wikipedia voor taalprofessionals is van 16 tot 19 uur (filevrije uren). Wie al bij De Taalsector was, weet dat je daarna mag blijven plakken met een natje en een droogje.

Hoe deelnemen?
Reguliere abonnees van De Taalsector betalen 45 euro, alle kosten inbegrepen. Wie geen betaald abonnement op De Taalsector heeft, betaalt 95 euro. Bedragen zijn excl. btw. Voor de betaling wacht je de factuur af. Premium abonnees van De Taalsector nemen kosteloos deel aan de workshop Wikipedia voor taalprofessionals.

Meer informatie nodig? Bel +32 (0)9 269 04 66 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Schrijf je nu in via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Update!

  • De workshop Wikipedia voor taalprofessionals is van 16 tot 19 uur.
  • Om 20 uur stelt Dieter Doum (Top Communica) zijn wikigebaseerde termenbank Terminallogy (terminallogy.info) voor. Download hier het programma van deze workshop.
  • Van 13 tot 14 uur stelt stagiair Bert Roman (toegepaste informatica HoGent) zijn stageproject voor: een mobiele app met een meertalige kennisfeed over de taalsector, een postediteerfunctie met wikifilosofie en een Wie is wie.

Wiki, wifi en koffie bij De Taalsector op donderdag 9 juni 2016 van 12 tot 22 uur. Vooraf aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

We respecteren je privacy.
Door op deze website te surfen aanvaard je functionele en analytische cookies, bedoeld om de site goed te laten werken. Hier geen trackingcookies.