Sentimentanalyse toegepast op taal en de taalsector

Sentimentanalyse toegepast op de taalsectorHoe wordt er in de media en op social media over taal gesproken? Positief? Negatief? Of gewoon neutraal?

Wat krijgen we te zien als we het sentiment rond taal en de taalsector proberen te analyseren met de huidige generatie sentimentanalysetools?

Welke opinies, emoties, voorkeuren, attitudes worden er dan zichtbaar? Afspraak op donderdag 13 juni 2019 bij De Taalsector.


Wat is sentimentanalyse precies? Hoe werkt het? Waarom is het zo moeilijk?

Welke tools voor sentimentanalyse zijn er momenteel op de markt? Hoe werken ze? Waar kunnen we ze inzetten?

Welke extra uitdagingen komen er kijken bij meertalige en multimodale sentimentanalyse?

En vooral, wat zegt die sentimentanalyse dan over taal? Is taal een sterk merk? Of is het sentiment rond taal eerder negatief? Zien we verschillen in sentiment tussen de verschillende stakeholders van de taalsector? Wat voor verdere analyses, inzichten en eventuele acties suggereren de metrics?

Kunnen we ook iets zeggen over het sentiment rond meertaligheid, rond specifieke taalberoepen, talenstudies, de Nederlandse taal en andere talen (Frans, Engels, Duits, Arabisch, enz.)?


Workshop

Op donderdag 13 juni presenteert Louise Van Calenbergh de resultaten van haar verkenning naar de mogelijkheden van sentimentanalyse toegepast op taal en de taalsector.

Louise werkt momenteel aan de Universiteit Gent haar masteropleiding in de meertalige communicatie af. Van 20 mei tot 13 juni verkent ze bij De Taalsector de mogelijkheden van sentimentanalyse rond taal en de taalsector. In de workshop doet ze dus verslag van haar verkenning.

Overigens doet Louise ook in het kader van haar masterproef onder begeleiding van Véronique Hoste (LT3) onderzoek rond multimodale sentimentanalyse en emotiedetectie voor corporate branding.


Praktisch

De workshop vindt plaats op donderdag 13 juni 2019 van 12u30 tot 14 uur bij De Taalsector in het centrum van Gent (Molenaarsstraat 111). Zodra je aangemeld bent, krijg je alle praktische informatie (routebeschrijving, enz.).

Gratis voor leden van De Taalsector, anderen betalen 25 euro (excl. btw). Broodjeslunch en drankjes inbegrepen. Breng je laptop mee als je graag zelf wat dingen uitprobeert.

Deze activiteit vindt plaats bij De Taalsector. Dat wil altijd zeggen: kom gerust veel te vroeg en blijf gerust hangen. De ervaring leert dat daar interessante contacten van komen. Wij helpen ze in ieder geval graag tot stand komen.

Meld je aan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch (+32 9 269 04 66).

Heb je een vraag, suggestie, idee of commentaar? Laat het maar horen, ook telefonisch of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot dan!

 

Aanvullende gegevens