Audiodescriptie voor het theater

Workshop audiodescriptieDankzij welke taaloplossing kunnen blinden en mensen die slecht zien voluit genieten van een avondje theater?

OPEN, het nieuwe expertisecentrum voor toegankelijke media en cultuur van de Universiteit Antwerpen, organiseert begin november een tweedaagse workshop over het toegankelijk maken van theatervoorstellingen voor blinden en slechtzienden via audiodescriptie. 


Hoe analyseer en interpreteer je de scenografie van een voorstelling? Hoe schrijf je een bondige en boeiende audioinleiding? Hoe creëer je een perfect getimed script dat het publiek door de voorstelling leidt? Hoe ga je als audiobeschrijver om met improvisatie tijdens de opvoering?

In een tweedaagse workshop (6 en 7 november 2018, Antwerpen) vertalen drie ervaren docenten de recentste inzichten uit onderzoek in praktische richtlijnen, voorbeelden en oefeningen. De docenten zijn Louise Fryer (Utopian Voices, VK), Aline Remael en Nina Reviers (beiden UAntwerpen).

Deze workshop is bedoeld voor taal- en cultuurprofessionals die zich willen bijscholen, voor audiobeschrijvers met ervaring bij tv, film, sport of schone kunsten die ook voor theater willen werken, en ten slotte ook voor actieve audiobeschrijvers die hun kennis willen opfrissen. Een uitstekende kennis van het Nederlands en een vlotte stem zijn cruciaal.


Lees ook: Universiteit Antwerpen lanceert OPEN, Expertisecentrum voor Toegankelijke Media en Cultuur

 

Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info: www.opentoegankelijk.be

 

Aanvullende gegevens