A Taste for Corpora

A Taste of CorporaBij uitgeverij John Benjamins (Amsterdam) is het boek 'A Taste for Corpora' verschenen, een huldeboek voor Sylviane Granger. De redactie is van Fanny Meunier, Sylvie De Cock, Gaëtanelle Gilquin en Magali Paquot. A Taste for Corpora verschijnt als nummer 45 in de reeks 'Studies in Corpus Linguistics'.

(Update 20/6/2012: Een uitgebreide recensie van de hand van Marlies Gabriele Prinzl (Centre for Intercultural Studies, University College London, VK) is hier te raadplegen: http://linguistlist.org/issues/23/23-2764.html).

A Taste for Corpora (295 blz.) bevat elf bijdragen die vanuit verschillend perspectief laten zien wat corpora te bieden hebben voor de taalkunde en het talenonderwijs. In dit boek is er vooral (maar zeker niet uitsluitend) aandacht voor leerdercorpora; Sylviane Granger was een van de pioniers om onderzoek te verrichten op leerdercorpora.

Het boek bevat naast de auteursbijdragen ook een uitgebreid trefwoordenregister en een selectief overzicht van publicaties van Sylviane Granger.

Fanny Meunier, Sylvie De Cock, Gaëtanelle Gilquin en Magali Paquot zijn verbonden aan de Université catholique de Louvain (UCL, Louvain-la-Neuve) en het Centre for English Corpus Linguistics (CECL), dat Sylviane Granger twintig jaar geleden aan de UCL oprichtte en nog steeds leidt.
Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van het CECL heeft volgende week in Louvain-la-Neuve een conferentie plaats over corpuslinguïstiek: '20 Years of Learner Corpus Research: Looking Back, Moving Ahead'.

A Taste for Corpora is een huldeboek voor Sylviane Granger (en een verrassingscadeau van de collega's ter gelegenheid van haar zestigste verjaardag).

Het boek zal binnenkort ook digitaal verkrijgbaar zijn.


ISBN: 978-902728708-3 (ebook)

ISBN: 978-902720350-2 (papier)


Meer info: www.uclouvain.be/en-cecl-lcr2011.html


Meer info: www.uclouvain.be/en-cecl.html


Meer info: http://benjamins.com/catalog/scl.45


(dd - 7/9/2011)

Aanvullende gegevens