De Taalsector Presenteert: de audiobeschrijver - 17 december 2021

Wil je weten wat je allemaal kan doen met talen? Of ben je al een ervaren taalprofessional en wil je je kennis over de taalsector uitbreiden? Meld je aan voor De Taalsector Presenteert - een serie online lunchsessies waarin De Taalsector telkens een taalberoep presenteert. Noteer alvast De Taalsector Presenteert 17 december, 21 januari en 18 februari 2022 telkens van 12.00 tot 13.15 uur.

Op 17 december van 12.00 tot 13.15 uur praten we over de audiobeschrijver.

 

 

Lees meer...

Zit er een vertaler in jou? Of is het een auteur of een copywriter? Online workshop - 22 december 2021

Hoeveel vertaler zit er in jou? Hoeveel auteur? En hoeveel copywriter?

De Taalsector nodigt je uit voor een spannende online workshop waarin je voor jezelf het antwoord op deze vragen kunt achterhalen. Online, woensdag 22 december 2021. Meld je hier aan!

Zit er een vertaler of een auteur in jou?

Lees meer...

De Taalsector Open Adviesmiddag: 6 januari 2022

Ben je in een fase dat je een extra paar ogen of een klankbord kunt gebruiken om je taalonderneming te evalueren? Heb je zakelijk advies nodig over bijvoorbeeld het beheer van je zaak, de aantrekkelijkheid van je persoonlijke profiel op de taalmarkt of het werven van nieuwe klanten? Maak dan een afspraak voor De Taalsector Open Adviesmiddag - persoonlijk, kosteloos eerstelijnsadvies, naar keuze bij De Taalsector in Gent of via je favoriete video app.


 

Elke eerste donderdag van de maand maken we onze agenda vrij voor jou. Meld je tijdig aan, zodat we voor jou een individueel tijdslot kunnen reserveren.

 

Lees meer...

De Taalsector Presenteert: de storyteller - 21 januari 2022

Wil je weten wat je allemaal kan doen met talen? Of ben je al een ervaren taalprofessional en wil je je kennis over de taalsector uitbreiden? Meld je aan voor De Taalsector Presenteert - een serie online lunchsessies waarin De Taalsector telkens een taalberoep presenteert. Noteer alvast De Taalsector Presenteert 17 december, 21 januari en 18 februari 2022 telkens van 12.00 tot 13.15 uur.

Op 21 januari 2022 van 12.00 tot 13.15 uur praten we over de storyteller.

 

 

Lees meer...

De taalsector en het talenonderwijs: gesprek met het Vlaams Talenplatform - 1 februari 2021

Het Vlaams TalenplatformHet maatschappelijke belang van kwalitatief talenonderwijs kan niet worden overschat.

Het talenonderwijs in Vlaanderen moet op alle niveaus beter en daar is een alomvattende aanpak voor nodig. Het Vlaams Talenplatform bevordert het talenonderwijs en de keuze voor talenopleidingen in Vlaanderen door kennis te verzamelen, betrokkenen samen te brengen en acties te initiëren. Het platform stelt vanuit het hoger onderwijs een plan voor. De Taalsector onderschrijft het, in het belang van de samenleving, maar ook in het belang van de eigen taalsector.

Zo is het voor de toekomst van de sector belangrijk dat ook de meest getalenteerde studenten voor talenopleidingen in het hoger onderwijs kiezen. De taalsector van morgen heeft de knapste koppen nodig in het snijvlak van taal en technologie bijvoorbeeld.

Over de kwaliteit van het talenonderwijs en het Vlaams Talenplatform zei onderwijsminister Ben Weyts vorige week in het Vlaams Parlement: "Het Vlaams Talenplatform is een belangrijke partner waarmee ik samenwerk om deze kwestie aan te pakken. (…) Ik onthou het belangrijkste, namelijk de vraag met betrekking tot een talenactie. (…) We hebben nog enkele meetings gepland met het Talenplatform om te bekijken hoe we acties kunnen uitrollen, hoe we kunnen coördineren wat daarvoor nodig is en hoe we te werk zouden gaan. Ik wil daar niet op vooruitlopen."

Op dinsdag 1 februari van 12.00 tot 13.00 uur online heeft De Taalsector de mensen van het Vlaams Talenplatform te gast voor een gesprek met de taalsector.

Lees meer...

Prijsberekening en verkooptechniek voor taalondernemers: online terugkomdag - 8 februari 2022

Prijscalculatie workshop

Denk je dat je prijzen en je verkoop nog beter kunnen? Natuurlijk!

Kom naar de terugkomdag "Prijsberekening en verkooptechniek voor taalondernemers" bij De Taalsector. Voor iedereen die eerder een opleiding, workshop of coaching rond prijzen en verkopen volgde bij De Taalsector.

Kom voor de tips van je collega-taalprofessionals, voor de interessante contacten en voor het goede gevoel dat je bij het verkopen altijd wel kunt gebruiken, toch?

Dinsdag 8 februari 2022 van 16.00 tot 18.00 uur, online.

Lees meer...

De Taalsector Presenteert: de conversation designer - 18 februari 2022

Wil je weten wat je allemaal kan doen met talen? Of ben je al een ervaren taalprofessional en wil je je kennis over de taalsector uitbreiden? Meld je aan voor De Taalsector Presenteert - een serie online lunchsessies waarin De Taalsector telkens een taalberoep presenteert. Noteer alvast De Taalsector Presenteert 17 december, 21 januari 2022 en 18 februari 2022 telkens van 12.00 tot 13.15 uur.

Op 18 februari 2022 van 12.00 tot 13.15 uur praten we over de conversation designer.

 

 

Lees meer...

Nieuw onderzoek helder: taalkwaliteit kan grote impact op je business hebben - negatief én positief

Ja, taal kan een grote impact hebben op je business. Negatief én positief. Negatief: taalfouten maken een lelijke deuk in je business. Ze zijn slecht voor je imago, slecht voor het vertrouwen, en vooral ook slecht voor de koopintenties. Positief: een extra investering in kwaliteitsvolle, wervende taal levert extra op. 

Dat is niet zomaar onze overtuiging als sectororganisatie of een boodschap die we brengen om onze leden te plezieren, het blijkt vandaag nog maar eens zwart op wit uit onderzoek, nu van de Arteveldehogeschool in Gent. Impact van taal

Lees meer...

Community Meetup: het (talen)diploma als helder kwaliteitssignaal - 28 september 2021

Dinsdag 28 september 2021 houden we de vierde meetup in een nieuwe reeks maandelijkse online meetups voor taalprofessionals, elke vierde dinsdag van de maand, telkens van 8.30 tot 9.15 uur, en ook telkens met één heel concreet en centraal thema. Exclusief voor leden.

De Taalsector Community Online Meetup

Dinsdag 28 september: heldere kwaliteitssignalen zenden naar klanten: het diploma als kwaliteitssignaal dat de klant verstaat.

Lees meer...

Risico's in de taalsector - verzekeringspolissen voor taalondernemers - workshop: 14 oktober 2021

Het is naïef te denken dat je zomaar professioneel taalwerk en professionele taaldiensten kunt aanbieden op de markt en dat dat geheel zonder risico's zou zijn. Gelukkig kun je je met de juiste verzekeringen veel financiële problemen besparen.

 Taal, risico's en verzekeringen

Op donderdag 14 oktober 2021 van 9.30 tot 12.00 uur brengen we in een interactieve workshop de risico's in de taalsector in kaart en stellen we verzekeringspolissen voor waarmee taalondernemers de typische risico's van het taalvak kunnen dekken.

Lees meer...

Subcategorieën

Aanvullende gegevens