Verkooptechniek voor taalondernemers: online workshop - 10 december 2020

Crash course verkooptechniek voor taalprofessionals

De Taalsector nodigt uit voor een online workshop "Verkooptechniek voor taalondernemers" op donderdag 10 december 2020.

Het doel van de workshop is samen te oefenen op de belangrijkste technieken die je nodig hebt om je taaldienst commercieel aantrekkelijk voor te stellen, goed te klinken, een goed gevoel te scheppen bij je potentiële klant en gevat te reageren op allerlei weerstanden en tegenwerpingen.

 

Inhoud en doelstelling

Tijdens deze zeer interactieve online workshop oefenen we in een zeer kleine groep de belangrijkste verkooptechnieken, specifiek gericht op de verkoop van taaldiensten. De workshop is opgesplitst in 4 deelsessies, ruim gespreid over de dag.

Deelsessie 1: hoe bereid ik het verkoopgesprek voor?

Waar is de markt? Waar zijn de klanten? Wie is de beslisser?

Wie ben ik / wie zijn wij op de markt? Wat zijn de voordelen van mijn / ons aanbod? Welke bezwaren mogen we verwachten?

Deelsessie 2: hoe stel ik me voor?

Hoe wil ik klinken? Hoe schep ik een goed gevoel bij de gesprekspartner?

Hoe wek ik interesse voor mijn / onze taaldienst?

Deelsessie 3: hoe reageer ik op tegenwerpingen?

Deelsessie 4: oefening baart kunst.


Deze workshop is één lange oefensessie waarin we het verkoopgesprek gaandeweg perfectioneren. Alle relevante technieken en tips komen 'al doende' aan bod.

 

Voor wie is deze workshop?

Voor taalondernemers in alle segmenten van de taalsector.

Zowel voor de beginnende taalondernemer als voor het gevestigde taalbedrijf dat voor een of meer medewerkers graag een paar uurtjes vrijmaakt om te investeren in de toekomst.

Deze workshop is geen webinar. Deelnemers moeten bereid zijn zeer interactief en 'al doende' te leren. In ieder geval is deze workshop specifiek op de taalsector toegespitst. Een unieke kans.

 

Wat brengt de trainer mee?

De trainer heeft een zeer ruime ervaring zowel met startende als met doorgroeiende taalondernemingen. Hij staat met beide voeten in de realiteit van de taalsector en brengt voorts ruim 25 jaar ervaring mee als coach en consultant. Zijn stijl is voor de gelegenheid direct, waardoor de inzichten die hij deelt gegarandeerd beklijven.

 

Waarmee ga je naar huis?

Je gaat gegarandeerd naar huis met een zelfgeschreven én ingeoefend script (als inhoudelijk houvast, niet woordelijk uitgeschreven). Voorts neem je ook een goed gevoel mee naar huis, zodat je de volgende dag met plezier naar de telefoon grijpt.

 

Praktische info

Inhoudelijke vragen?

Spreek rechtstreeks met je trainer, Dries Debackere. Tel. +32 9 269 04 66 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Prijs en voorwaarden

Met een lidmaatschap bij De Taalsector is deze workshop, zoals alle andere workshops bij De Taalsector, gratis.

Niet-leden betalen 245 euro (excl. btw) en zien hun inschrijving gegarandeerd zodra de factuur voldaan is. Tot 5 werkdagen voor de workshopdatum kun je kosteloos annuleren. Daarna is het volledige inschrijvingsbedrag verschuldigd. Je kunt je evenwel steeds door een collega laten vervangen.

Datum en plaats

Donderdag 10 december 2020

Van 10u00 tot 16u00
10u00 - 11u00 deel 1
Pauze
11u30 - 12u15 deel 2
Middagpauze met 30' huiswerk
14u00 - 14u45 deel 3
Pauze
15u15 - 16u00 deel 4

Plaats: Online via Teams

Taal

Nederlands


Kwaliteit en interactiviteit

Deze workshop is specifiek op de taalsector toegespitst, met realistische scenario's en praktijkoefeningen. Een unieke kans die je niet elke dag krijgt. Voor een optimaal rendement is het aantal deelnemers zeer beperkt.

Netwerken en over het muurtje kijken staan bij De Taalsector altijd centraal. Kom gerust te vroeg voor een koffie en blijf na de workshop gerust hangen in de meeting. De Taalsector brengt taalprofessionals uit alle segmenten van de taalsector bij elkaar. We weten uit ervaring dat daar vaak heel interessante contacten van komen. Deze workshop is zeker ook een gelegenheid voor de deelnemers om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren.

Aanmelden

Leden kunnen via dit formulier (Microsoft Forms) aanmelden. Niet-leden via dit formulier (Microsoft Forms).

Een eenvoudig mailtje met je gegevens volstaat overigens ook. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of bel +32 9 269 04 66. Je krijgt een bevestiging en tips om je optimaal op deze workshop voor te bereiden.

 

 

Aanvullende gegevens