Wat ben jij eigenlijk waard?

Deadline vrijdag 7 mei 2021!

Wat is jouw taalwerk waard in euro's? Wat voegt het toe aan de economie?

Een team van negen van de knapste studenten van de Arteveldehogeschool (Gent) berekent op dit moment voor de taalsector wat de toegevoegde waarde is van jouw werk en dat van je collega-taalprofessionals.

Waarom doen zij dat? Omdat wij met beleidsmakers en andere stakeholders van de taalsector steeds vaker over het belang van taal praten, maar dan wel ook in hún taal, in euro's, in economische termen. En dan willen we daar als sector niet met de mond vol tanden staan, toch?

Dus: hoe belangrijk is taal voor de economie? Wat zijn wij met z'n allen waard in euro's? Een paar honderd miljoen? Een paar miljard? Dat wil jij toch ook weten? Help onze helpers en vul hun ultrakorte enquête in.

Doe het vandaag 7 mei. Het is de laatste dag.

Enquête naar de economische waarde van taal

(foto Mathieu Stern)

Heb je de korte enquête al ingevuld of heb je niet het juiste profiel voor de enquête? Je kunt nog steeds bijdragen: deel vandaag nog dit Facebook-bericht van de studenten. En dit LinkedIn-bericht.

 

De Taalsector Presenteert: de ondertitelaar - 21 mei 2021

Wil je weten wat je allemaal kan doen met talen? Of ben je al een ervaren taalprofessional en wil je je kennis over de taalsector uitbreiden? Meld je aan voor De Taalsector Presenteert - een nieuwe serie online lunchsessies waarin De Taalsector een taalberoep presenteert. Save the dates voor De Taalsector Presenteert 2021: 21 mei en 18 juni telkens van 12u00 tot 13u15.

Op 21 mei van 12u00 tot 13u15 praten we over de ondertitelaar.

 

 

Heldere kwaliteitssignalen sturen naar klanten: online meetup 27 april 2021

Dinsdag 27 april houden we de eerste meetup in een nieuwe reeks maandelijkse online meetups voor taalprofessionals, elke derde dinsdag van de maand, telkens van 8u30 tot 9u15, en ook telkens met één heel concreet en centraal thema. Exclusief voor leden.

De Taalsector Community Online Meetup

Nu dinsdag 27 april: heldere kwaliteitssignalen zenden naar klanten

De Taalsector Open Adviesmiddag online: 3 juni 2021

Ben je in een fase dat je een extra paar ogen of een klankbord kunt gebruiken om je taalonderneming te evalueren? Heb je zakelijk advies nodig over bijvoorbeeld het beheer van je zaak, de aantrekkelijkheid van je persoonlijke profiel op de taalmarkt of het werven van nieuwe klanten? Maak dan een afspraak voor de Open Adviesmiddag - persoonlijk, kosteloos eerstelijnsadvies per telefoon of via je favoriete video app.


 

Elke eerste donderdag van de maand maken we onze agenda vrij voor jou. Meld je tijdig aan, zodat we voor jou een individueel tijdslot kunnen reserveren.

 

Zit er een vertaler in jou? Of is het een auteur of een copywriter? Online workshop - 29 april 2021

Hoeveel vertaler zit er in jou? Hoeveel auteur? En hoeveel copywriter?

De Taalsector nodigt je uit voor een spannende online workshop waarin je voor jezelf het antwoord op deze vragen kunt achterhalen. Online, donderdag 29 april 2021. Meld je hier aan!

De Taalsector Challenge: de NT2-Schrijfassistent van het ILT (KU Leuven) - 20 mei 2021

In de nieuwe reeks infosessies De Taalsector Challenge (online) zit je als taalprofessional op de eerste rij om te zien hoe je innovaties in je business kan toepassen. Wees mee met de ontwikkelingen in de taalsector, word er slimmer van en optimaliseer je business! 

Op 20 mei 2021 van 12u00 tot 13u15 gaat het Leuvense Instituut voor Levende Talen (ILT) De Taalsector Challenge aan, met de NT2 Schrijfassistent - een online schrijfhulp voor anderstaligen.

Kansen na corona: De Taalsector Online Meetup - 28 mei 2021

Welke kansen zie jij intussen op korte en wat langere termijn? En hoe ga je die kansen pakken? Wat werkt er nu al? En wat is er nog moeilijk? De Taalsector Online Meetup is een veilige plaats om je inzichten te delen met je collega-taalprofessionals. Samen groeien en van elkaar leren door met elkaar te praten. De Taalsector faciliteert het gesprek.


De Taalsector Online Meetup is een korte sparring sessie met max. 7 collega-taalprofessionals. De volgende meetup is op 28 mei 2021 van 8u30 tot 9u15.
 

Prijscalculatie voor taalondernemers: online workshop - 10 juni 2021

Heb jij het gevoel dat je dringend nog eens moet narekenen of jouw tarieven wel alle kosten dekken en wel de verhoopte winst opleveren? Vind jij dat je te weinig betaald krijgt voor je taaldiensten? Of dat je dringend je prijzen moet verhogen (maar niet durft omdat je bang bent klanten te verliezen)?

Schrijf je dan in voor de online workshop Prijscalculatie voor taalondernemers op donderdag 10 juni 2021.

Prijscalculatie workshop

In deze workshop leer je de prijs juist berekenen, juist in de markt zetten, en vervolgens ook handhaven én verhogen.

Fotograferen en fotoshoot voor taalprofessionals: workshop - 25 juni 2021 Gent

Hoe maak je als taalprofessional foto's die je passie laten spreken en tegelijk professionaliteit uitstralen? Met je eigen smartphone of camera, direct bruikbaar voor je sociale media of je website.

En liefst kom je in beeld in volle actie met taal ... of met een klant ...

Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Ben jij ook vaak gefrustreerd dat je foto's nooit helemaal goed zijn?

Goed nieuws!

Workshop Fotograferen voor taalprofessionals

De Taalsector heeft op vrijdag 25 juni 2021 in Gent opnieuw portretfotograaf Marc Wallican op bezoek. Voor een interactieve workshop met fotoshoot 'Fotograferen voor taalprofessionals'.

Want ook voor taalprofessionals geldt: visuele content wordt steeds belangrijker.

Risico's in de taalsector - verzekeringspolissen voor taalondernemers - workshop: 14 oktober 2021

Het is naïef te denken dat je zomaar professioneel taalwerk en professionele taaldiensten kunt aanbieden op de markt en dat dat geheel zonder risico's zou zijn. Gelukkig kun je je met de juiste verzekeringen veel financiële problemen besparen.

 Taal, risico's en verzekeringen

Op donderdag 14 oktober 2021 van 9u30 tot 12u00 brengen we in een interactieve workshop de risico's in de taalsector in kaart en stellen we verzekeringspolissen voor waarmee taalondernemers de typische risico's van het taalvak kunnen dekken.

Aanvullende gegevens