Interviewees gezocht voor onderzoek naar economische waarde van taalsector in Vlaanderen

Interviewees gezochtEen team derdejaarsstudenten Bachelor in het Bedrijfsmanagement aan de Arteveldehogeschool (Gent) voert op dit moment in opdracht van De Taalsector onderzoek naar de economische waarde van de taalsector in Vlaanderen, naar tewerkstelling en toegevoegde waarde van taalprofessionals in het bijzonder. Dat onderzoek in het kader van hun bachelorproef voeren ze op basis van publiek beschikbare data. Die data willen ze graag verrijken met informatie uit enkele interviews.

Dit is hun oproep aan jullie, de taalsector. Neem contact op met Nelle Vanhove via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0487 55 00 63.

Wil je graag betrokken worden bij deze samenwerking tussen De Taalsector en Arteveldehogeschool? Geef een seintje aan Dries Debackere via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +32 9 269 04 66.

Beste netwerk,

Voor onze bachelorproef voeren wij een onderzoek naar de economische waarde van de taalsector in Vlaanderen. Ben je werkzaam binnen de HR-afdeling van een onderneming waarvan de hoofdactiviteit niet taal is? Dan zouden wij graag een interview afnemen.

Het doel van onze bachelorproef is een inschatting te maken van de tewerkstelling en de toegevoegde waarde van taalprofessionals. We willen dus informatie verzamelen over hoeveel personen er gemiddeld per bedrijf met taal bezig zijn en welke meerwaarde deze creëren.  

Het interview zou ongeveer een halfuur duren en zou worden afgenomen in de periode tussen 22 maart en 25 april. Door de huidige situatie worden de interviews afgenomen via Teams.

Werkt u zelf in een bedrijf binnen de doelgroep of kent u iemand die ons zou willen helpen? Dan mag u ons gerust iets laten weten. 

Alvast bedankt! 

#taalsector #taalprofessionals

 

De Taalsector Challenge #4 met Textgain op 18 maart 2021: hatespeech detecteren op social media

In de nieuwe reeks infosessies De Taalsector Challenge (online) zit je als taalprofessional op de eerste rij om te zien hoe je innovaties in je business kan toepassen. Wees mee met de ontwikkelingen in de taalsector, word er slimmer van en optimaliseer je business! Save the dates voor De Taalsector Challenge 2021: 18 maart en 20 mei.

Op 18 maart 2021 van 12u00 tot 13u15 gaat Textgain (Antwerpen) De Taalsector Challenge aan, met deze uitdaging: hatespeech detecteren op social media met behulp van realtime tekstanalyse.

Textgain ontwikkelt software om kennis te mijnen uit grote hoeveelheden ongestructureerde teksten, zoals rapporten, nieuwsberichten en sociale mediastromen.

 

Verkooptechniek voor taalondernemers: online workshop - 8 april 2021

Heb jij het gevoel dat je je taaldienst commercieel nog aantrekkelijker zou kunnen voorstellen aan een potentiële klant? Dat je gevatter zou moeten kunnen reageren op allerlei weerstanden en tegenwerpingen? Dat je er niet altijd in slaagt het goede gevoel in het gesprek te houden? En dat je daardoor jammer genoeg ook veel mooie omzet laat liggen?

Dan is de workshop "Verkooptechniek voor taalondernemers" op donderdag 8 april 2021 online zeker iets voor jou.

Crash course verkooptechniek voor taalprofessionals

Tijdens deze zeer interactieve online workshop oefenen we in een kleine groep de belangrijkste verkooptechnieken, specifiek gericht op de verkoop van taaldiensten.

Kansen na corona: De Taalsector Online Meetup 2 april en 28 mei 2021

Welke kansen zie jij intussen op korte en wat langere termijn? En hoe ga je die kansen pakken? Wat werkt er nu al? En wat is er nog moeilijk? De Taalsector Online Meetup is een veilige plaats om je inzichten te delen met je collega-taalprofessionals. Samen groeien en van elkaar leren door met elkaar te praten. De Taalsector faciliteert het gesprek.


De Taalsector Online Meetup is een korte sparring sessie met max. 7 collega-taalprofessionals. De volgende meetups zijn op 2 april en 28 mei 2021 van 8u30 tot 9u15.
 

Ontdek de lerende netwerken bij De Taalsector - online infosessie 26 maart 2021

Ben jij al enkele jaren goed op dreef in de taalsector en wil je op een bepaald vlak nog een mooie progressie maken met je taalbusiness?

Dan kan een lerend netwerk een goede manier zijn om jezelf en je taalbusiness een boost te geven.

Een lerend netwerk is een traject van een vijftal bijeenkomsten (nu online), gespreid over enkele maanden, waarin je werkt aan je eigen taalwerk of taalbusiness, samen met collega-taalprofessionals en taalondernemers die ook aan hun eigen werk werken, en waarin op een professioneel begeleide manier zo veel mogelijk van elkaar, elkaars praktijk en elkaars netwerk geleerd wordt.

Lerende netwerken bij De Taalsector

Kom op vrijdag 26 maart 2021 van 8u30 tot 9u00 geheel vrijblijvend kennismaken met het lerend netwerk en beslis of deze leervorm geschikt is voor jou en voor de fase waarin je je met je taalonderneming bevindt.

Prijscalculatie voor taalondernemers: online workshop - 10 juni 2021

Heb jij het gevoel dat je dringend nog eens moet narekenen of jouw tarieven wel alle kosten dekken en wel de verhoopte winst opleveren? Vind jij dat je te weinig betaald krijgt voor je taaldiensten? Of dat je dringend je prijzen moet verhogen (maar niet durft omdat je bang bent klanten te verliezen)?

Schrijf je dan in voor de online workshop Prijscalculatie voor taalondernemers op donderdag 10 juni 2021.

Prijscalculatie workshop

In deze workshop leer je de prijs juist berekenen, juist in de markt zetten, en vervolgens ook handhaven én verhogen.

Proeflezen, nalezen, controleren, verbeteren, reviewen, proofreaden, afwerken, corrigeren, redigeren ... of bedoelt u misschien reviseren?

ReviserenReviseren. Geen ander taalwerk waar zo veel spraakverwarring rond heerst dan reviseren. Iedereen kent de term, maar iedereen geeft er zo'n beetje zijn eigen betekenis aan. En als je het aan de klant vraagt: zeg maar gewoon verbeteren of nalezen. 

Hoog tijd dus om orde te scheppen in de chaos. Danaï Herssens, onze stagiaire, wil graag van jullie twee dingen weten.
Eén: hoe spreek jij over revisie? En twee: wat zit er voor jou allemaal in een revisie en wat niet?
Help haar nu twee (ja, max. 2) minuten met haar minibevraging.

De enquête sluit op maandag 15 februari.

De resultaten van deze korte bevraging gaat Danaï presenteren tijdens "De Taalsector Presenteert: de revisor" (19 februari). Meld je aan voor deze lunchsessie en krijg als eerste inzicht in de spraakverwarring én vooral ook direct bruikbare suggesties om misverstanden rond reviseren te voorkomen en de klant meer inzicht te geven in de meerwaarde van professioneel reviseren.

Hier en nu naar de minibevraging

 

De Taalsector Online Meetup "Kansen voor taalprofessionals in 2021" (26 feb 2021)

Waar loop je tegenaan in deze uitdagende tijden? De Taalsector Online Meetup is een veilige plaats om je inzichten te delen met je collega-taalprofessionals. Samen groeien en van elkaar leren door met elkaar te praten. De Taalsector faciliteert het gesprek.


De Taalsector Online Meetup is een korte sparring sessie met max. 7 collega-taalprofessionals. De volgende meetup is op 26 februari 2021 van 8u30 tot 9u15.
 

De Taalsector Open Adviesmiddag online: 4 maart 2021

Ben je in een fase dat je een extra paar ogen of een klankbord kunt gebruiken om je taalonderneming te evalueren? Heb je zakelijk advies nodig over bijvoorbeeld het beheer van je zaak, de aantrekkelijkheid van je persoonlijke profiel op de taalmarkt of het werven van nieuwe klanten? Maak dan een afspraak voor de Open Adviesmiddag - persoonlijk, kosteloos eerstelijnsadvies per telefoon of via je favoriete video app.


 

Elke eerste donderdag van de maand maken we onze agenda vrij voor jou. Meld je tijdig aan, zodat we voor jou een individueel tijdslot kunnen reserveren.

 

Verkooptechniek voor taalondernemers: online workshop - 9 september 2021

Heb jij het gevoel dat je je taaldienst commercieel nog aantrekkelijker zou kunnen voorstellen aan een potentiële klant? Dat je gevatter zou moeten kunnen reageren op allerlei weerstanden en tegenwerpingen? Dat je er niet altijd in slaagt het goede gevoel in het gesprek te houden? En dat je daardoor jammer genoeg ook veel mooie omzet laat liggen?

Dan is de workshop "Verkooptechniek voor taalondernemers" op donderdag 9 september 2021 online zeker iets voor jou.

Crash course verkooptechniek voor taalprofessionals

Tijdens deze zeer interactieve online workshop oefenen we in een kleine groep de belangrijkste verkooptechnieken, specifiek gericht op de verkoop van taaldiensten.

Aanvullende gegevens